دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 181938
تعداد نوشته ها : 22
تعداد نظرات : 6
Rss
طراح قالب
مهدي يوسفي

دوستان خوب من آدرس وبلاگ من به این نام تغییر کرد:khhoseini.blogfa.com

در ضمن اولین جشن اینترنتی روز جهانی ماما با حضور جمعی از وبلاگ نویسان مامایی و سایر رشته های علوم پزشکی در وبلاگ جدیدترین یافته های مامایی(  khhoseini.blogfa.com)  برگزار می شود.

وعده ما  پانزده اردیبهشت ساعت 8-10شب

منتظر حضور پرشور شما هستیم.

 

دسته ها :
شنبه یازدهم 2 1389
متخصصان هشدار دادند: پرتودرمانی در دوران کودکی، خطر ابتلا به سرطان سینه را در سنین بالاتر افزایش می‌دهد.

به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ،  نتایج یک پژوهش جدید تاکید کرد: دخترانی که در دوران کودکی به ویژه به دلیل ابتلا به سرطان تحت پرتو درمانی قرار می‌گیرند بیش از سایر همسالان خود در معرض خطر ابتلا به سرطان سینه هستند و این خطر هیچ ارتباطی با سن کودک در زمان پرتو درمانی ندارد.

دکتر پیتر دی این اسکیپ، محقق انستیتو ملی سرطان در مریلند با انتشار نتایج یافته‌های خود در گزارشی خاطرنشان ساخت: پرتودرمانی روش متداول و البته بسیار موثر برای درمان سرطانهایی چون سرطان لنفاوی است و نوجوانان و بزرگسالانی که با این شیوه تحت معالجه قرار می‌گیرند بیشتر در معرض ابتلا به سرطان سینه هستند.

دکتر این اسکیپ در بررسی‌های خود ۱۲۰ زن مبتلا به سرطان را در زمانی که کمتر از ۲۱ سال داشتند مورد مطالعه قرار داد. این زنان بین سالهای ۱۹۷۰ تا ۱۹۸۶ درمان شدند و حداقل ۵ سال از بهبودی آنها می‌گذشت. در این زنان دو گروه که بدون پرتودرمانی یا با پرتودرمانی تحت معالجه قرار گرفتند، با هم مقایسه شدند.

محققان تاکید کردند: انتخاب شیمی درمانی بعنوان اولین راه کار می‌تواند از ابتلا به سرطان دوم یعنی سرطان سینه پیشگیری کند.

دسته ها :
يکشنبه هجدهم 5 1388
پزشکان متخصص زنان و زایمان  در باره خطرات روند به تاخیر انداختن بارداری در زنان تا سنین بالای سی سالگی هشدار داده اند .به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی  ،  در مقاله ای که نشریه کالج سلطنتی پزشکان متخصص زنان و زایمان بریتانیا  انتشار داده می خوانیم : پزشکان ابراز نگرانی کرده اند که بسیاری از زنان هنوز به این نکته واقف نیستند که توانایی بارداری از ۳۵ سالگی به بعد به سرعت کاهش می یابد.
پس از آن که تازه ترین آمار نشان داد که شمار زنانی که در سنین بالا دارای فرزند می شوند، به رقم بی سابقه ای رسیده، کالج سلطنتی متخصصان زنان و زایمان تیمی از پزشکان متخصص را مامور بررسی این موضوع کرد.
این کارشناسان خاطر نشان می کنند که برای زنی که بیش از
۴۲ سال دارد، موفقیت باردار شدن از طریق IVF ( لقاح خارج از رحم) تنها ۵ درصد است در حالی که برای زنی که کمتر از ۳۵ سال دارد، احتمال این موفقیت ۳۱ درصد است.
علاوه بر این، به گفته این کارشناسان، شماری از زنانی که در سنین بالا باردار می شوند با مشکلاتی برخورد می کنند. به طور مثال تعدادی از این مادران با خطر ابتلا به بیماری دیابت و پره اکلمپسی ( اختلال چند ارگانی) در حین بارداری روبرو می شوند.
ماندیش جاندال، یکی از پزشکانی که در تهیه مقاله مورد بحث شرکت داشته می گوید: ” اگر به مادرانی که بیش از
۳۵ سال دارند نگاه کنید می بینید در اواسط دهه ۱۹۸۰، تعداد زنان بالای چهل سالی که باردار می شدند، ۸ درصد کل زنان باردار بود در حالی که اکنون این رقم بیش از دو برابر شده و به ۱۹ درصد رسیده است.”
ماندیش جاندال می افزاید یکی از دلایل به تاخیر انداختن بارداری ممکن است این باشد که زنان تحت تاثیر شخصیت های مشهور و جنجالی قرار می گیرند که در سنین بالا باردار می شوند: ” بسیاری از زنان جوان مجلاتی را می خوانند که بر این مسائل تاکید می کند. متاسفانه رسانه های گروهی مشکلات بارداری در سنین بالا را انتشار نمی دهند.”
خطرهای پزشکی برای زنان باردار بالای
۴۰ سال، ۲ تا ۵ برابر این گونه خطرها برای مادرانی است که ۲۰ تا ۳۰ ساله اند.
* خطرها
ولی کسانی هستند که معتقدند در تمرکز بر روی خطرات بارداری، تغییرات مهم و عمیق اجتماعی که شکل زندگی زنان را تعیین می کند در نظر گرفته نشده مانند فرصت های بیشتر برای زنان در جهان کار و انتظار استقلال مالی.
فرانک فوردی، استاد جامعه شناسی در دانشگاه کنت در بریتانیا، معتقد است جامعه خود را با تغییر واقعیت ها وفق نداده است.
فرانک فوردی می گوید: ” خود من فکر نمی کنم مشکل بزرگی وجود داشته باشد. اگر به آمار نگاه کنید می بینید که بارداری تا کنون هیچوقت مانند زمان حال بی خطر نبوده است. ما دارای سیستم پزشکی بسیار خوبی هستیم که می تواند خطرات را برای زنانی که در سنین
۳۵ یا ۳۶ سالگی صاحب فرزند می شوند به حد اقل برساند.”
در همین حال کسانی هستند که می گویند باید تسهیلاتی فراهم آورده شود که امکان مادر شدن برای زنان در سنین پائین تر، افزایش یابد.
این عده می گویند دولت باید به زنان شاغل این امکان را بدهد که در صورت مادر شدن برای مدتی کار نکنند تا بتوانند با خیال آسوده صاحب فرزند شوند. علاوه بر این دادن مرخصی به شوهران، برای نگاهداری از نوزاد می تواند از فشار بر روی زنانی که می خواهند قبل از بچه دار شدن حد اکثر پیشرفت کاری را داشته باشند، بکاهد.
  
دسته ها :
سه شنبه دوم 4 1388

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، به گفته متخصصان؛ وقتی سرطان سینه در هنگام بارداری بروز می‌کند تشخیص و درمان آن اغلب به تاخیر می‌افتد در نتیجه نجات جان زن باردار مبتلا به سرطان در بلند مدت تحت تاثیر این امر قرار می‌گیرد و درمان را تحت الشعاع قرار می‌دهد.

این پژوهش از سوی محققان مرکز سرطان آندرسون در دانشگاه تگزاس صورت گرفته است.

دکتر جورج پرکینز در گفت وگویی با خبرگزاری رویترز در این رابطه اظهار داشت: سرطان سینه توام با بارداری شایع‌ترین سرطانی است که اغلب با دوران حاملگی به طور همزمان بروز می‌کند اما معمولا از سوی پزشکان متخصص کمتر تشخیص داده می‌شود.

وی خاطرنشان ساخت: علاوه بر این بارداری می‌تواند علائم سهم سرطان سینه را بپوشاند و این تاثیر تشخیص سرطان را دشوارتر می‌سازد.

دکتر پرکینز به همراه تیم پژوهشی خود تمام موارد ابتلا به سرطان توام با بارداری را که بین سالهای 1973 تا 2006 به انستیتو آنها مراجعه کرده و تحت درمان قرار گرفته بودند، شناسایی کرده و مورد مطالعه قرار دادند.

بر اساس این تحقیقات، در 51 مورد ابتلا به سرطان سینه در طول بارداری رخ داد در حالی که در 53 مورد ظرف یک سال پس از بارداری‌ این سرطان بروز کرد.

نتایج بررسی‌ها نشان داد: در زنانی که سرطان سینه با بارداری توام می‌شود تومورهای سرطانی پیشرفته‌تر از زنانی است که باردار نبوده‌اند و این امر به علت تشخیص دیرهنگام سرطان رخ می‌دهد.

بر اساس گزارشی که در مجله پزشکی سرطان به چاپ رسیده، در میان 51 زنی که در حین بارداری به سرطان دچار شدند 25 نفر تا پس از وضع حمل هیچ نوع درمانی دریافت نکردند این واقعیت موجب پیشرفت سرطان و مشکل در درمان آن می‌شود.

دسته ها : سرطان سینه
شنبه نهم 3 1388
تحقیقات اخیر دانشمندان نشان می‌دهد که آمپول ضد باروری برای مردان می‌تواند به اندازه قرص ضد بارداری زنان موثر باشد. به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا منطقه خوزستان، دانشمندان معتقدند که مردها می‌توانند از طریق تزریق ماهانه آمپول حاوی هورمون تستوسترون که به طور موقت جلوی تولید اسپرم را می‌گیرد، مانع از باروی شوند. آنها می‌گویند: این روش می‌تواند کنترل باروری را متحول کند. در آزمایش‌هایی که در چین انجام شد روهی متشکل از مردان  ۲۰ تا ۴۵ ساله که دو سال پیش از آغاز این آزمایش، دست کم یک فرزند داشته اند و نیز تمامی آنها دارای همسران سالم ۱۸ تا ۳۸ ساله بودند که هیچ مشکل باروری نداشتندمورد بررسی قرار رفتند این آزمایش بزرگترین مطالعه در زمینه پیشگیری از بارداری در مردان با تستوسترون است که تاکنون انجام شده است.تنها یک مرد از 100 مردی که داوطلب شده بودند، توانست بچه‌دار شود. شش ماه بعد از پایان تزریق آمپول میزان تولید اسپرم این مردها به اندازه طبیعی برگشت. محققان چینی برای اجرای این آزمایش به مردان ۵۰۰ میلیگرم تستوسترون آندکانویت TU در روغن دانه چای دادند. چین به خاطر جمعیت زیاد خود، سرمایه گذاریهای گسترده ای بر روی فناروی های تولید مثل کرده است.این تزریق ها منجر به کاهش دو ماده شیمیایی تنظیم کننده در مغز یعنی هورمون های FSH و LH شد که این هورمون ها نیز به نوبه خود روال تولید اسپرم را مختل کردند.یک تا دو درصد زنان با وجود مصرف قرص باردار می شوند، اما موفقیت این تزریق با تاثیر قرص و یا تزریق های ضد بارداری در زنان برابری می کند.
 وقتی که قرص پیشگیری از بارداری در دهه
۱۹۶۰ معرفی شد انقلابی در عرصه تنظیم خانواده برپا کرد، اما از سوی دیگر مسوولیت را بر دوش زنان نهاد. این موضوع برای بسیاری از زنان که می‌خواهند مردها مسؤولیت بیشتری در قبال جلوگیری از بارداری متحمل شوند، خبر خوبی است. اما دانشمندان می‌گویند آزمایش‌های بیشتری لازم است تا از ایمنی این آمپول‌ها اطمینان حاصل کنند.
تلاش‌های پیشین برای تولید وسیله‌ای برای جلوگیری از بارداری برای مردان با مشکلات زیادی مواجه شده است. تاکنون وسایل و یا داروهایی که برای جلوگیری از باروی مردها تولید شده یا عوارض جانبی داشته‌اند و یا قابل اطمینان نبوده‌اند. با آن که آمپول تستوسترون عوارض جانبی جدی نداشته تقریبا یک سوم از 1045 مردی که در طول دو سال و نیم گذشته در این آزمایش شرکت کردند، دوره تعیین شده برای انجام آزمایش را به طور کامل طی نکردند. دکتر یی کن جو از سازمان ملی پژوهش برای تشکیل خانواده در پکن، می‌گوید: تحقیقات ما نشان می‌دهد تزریق آمپول هورمون می‌تواند به طور بالقوه شیوه‌ای جدید و عملی برای جلوگیری از باروری شود. وی اضافه کرد: اگر آزمایش‌های بعدی موفقیت‌آمیز انجام شود، تا پنج سال دیگر این آمپول‌ها در دسترس عموم قرار خواهد گرفت.دانشمندان ادعا می کنند که این شیوه هیچ یک از عوارض جانبی عادی را ندارد و فرایند آن برگشت پذیر است و شش ماه پس از توقف این تزریق میزان اسپرم مردان به میزان طبیعی خود باز می گردد. به گفته دکتر گو آزمایش های بیشتری برای بررسی میزان ایمنی تزریق تستوسترون لازم است 

 

یافته‌های دانش ‌آموخته رشته مامایی در دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس نشان داد که تیبولون اثرات مفیدی بر مارکرها و دانسیته استخوان دارد و مانع از پوکی استخوان در زنان یائسه می‌شود.  به گزارش سرویس دانشگاه برنا، زینب حیدری دانش آموخته دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس در پایان‌نامه خود در مقطع کارشناسی ارشد عنوان کرده است: یائسگی یکی از مراحل طبیعی زندگی زنان است که با مشکلات عدیده‌ای همراه بوده و پوکی استخوان از شایع‌ترین مشکلاتی است که سلامتی زنان را در آینده با خطر مواجه می‌کند.  وی در پایان‌نامه خود تصریح کرده است: هدف از این پژوهش که با عنوان بررسی مقایسه‌ای اثر تیبولون و HRT بر دانسیته استخوان و معیارهای بیوشیمیایی بازگردش استخوان در زنان یائسه است بررسی مقایسه‌ای اثر داروی تیبولون و هورمون‌درمانی کلاسیک بر بهبود علائم یائسگی ارایه می‌شود.  حیدری عنوان کرده است: در این مطالعه 129 نفر در سه گروه تحت درمان با 1- تیبولون به همراه کلسیم دی 2- استروژن کنژوکه و مدروکسی پروژسترون استات به همراه کلسیم دی و 3- کلسیم دی به تنهایی قرار گرفتند در ابتدای تحقیق و بعد از شش ماه درمان فاکتورهای بیوشیمیایی باز گردش استخوان اندازه‌گیری شد. همچنین فاکتورهای سنجش تراکم استخوان مهره‌های کمری و گردن فمور درابتدا و بعد از 9 ماه درمان اندازه‌گیری شد.  دانش آموخته دانشکده پزشکی دانشگاه تربیت مدرس در ادامه پژوهش خود آورده است: در مقایسه بین گروهی، مقایسه میانگین تغییرات فاکتورهای سنجش تراکم استخوان مهره‌های مری و گردن فمور و فاکتورهای بیوشیمیایی بازگردش استخوان بین گروه درمان شده با تیبولون و HRT با گروه کنترل در مرحله قبل و بعد از درمان از نظر آماری معنادار است. از نظر مقایسه میانگین تغییرات فاکتورهای سنجش تراکم استخوان مهره‌های کمری و گردن فمور و فاکتورهای بیوشیمیایی باز گردش استخوان بین گروه درمان شده با تیبولون و HRT در مرحله قبل و بعد از درمان تفاوت معناداری وجود ندارد. در پایان این پژوهش ثابت شده است: در مقایسه عوارض بین سه گروه درمانی خونریزی، لکه بینی و حساسیت سینه در گروه تیبولون و کلسیم دی به طور معناداری کمتر از گروه HRT است. زنان درمان شده با تیبولون و کلسیم دی از مصرف این داروها نسبت به HRT به طور معنی‌داری رضایت‌مندی بیشتری دارند و تمایل بیشتری برای مصرف این داروها در آینده مشاهده می‌شود.

دسته ها :
پنج شنبه هفتم 3 1388

ختنه نه تنها مانع از ابتلا به ویروس ایدز و سایر ویروس های منتقلها می شود، بلکه احتمال سرطان رحم را در زنان کاهش می دهد .
به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز  ، مردانی که ختنه شده اند کمتر دچار ویروس پاپیولما انسانی(HPV)، می شوند،گفته می شود که این ویروس مهمترین عامل ابتلا به سرطان رحم و زگیل واژنی است.طبق آمار در حال حاضر در جهان ۳۳ میلیون نفر به ویروس ایدز مبتلا می شوند که نه درمانی دارد و نه واکسنی برای پیشگیری از آن ساخته شده است. ویروس HPV یکی از رایج ترین نوع عفونت است که منتقل می شود و باعث سرطان رحم می شود. سالانه در جهان ۳۰۰ هزار زن در اثر سرطان رحم می میرند.چنین یافته ای ثابت می کند که انجام ختنه پسران در مناطقی از جهان که ویروس ایدز و سایر ویروس ها از جمله HPV  در آن به سرعت در حال پخش شدن است، چه قدر حائز اهمیت است و نیاز به توجه اکید دارد.

دسته ها :
سه شنبه پنجم 3 1388
با اثبات ارتباط بین بیماری‌های لثه و احتمال بروز دیابت بارداری، , انجام معاینه دندانپزشکی زنان در دوران قبل و حین بارداری ضروری است.

پژوهشگران آمریکایی با تاکید بر نقش و اهمیت سلامت دهان و دندان در تولد نوزاد سالم، انجام معاینه دندانپزشکی را قبل و حین دوران بارداری برای زنان توصیه کردند.
به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا - منطقه خراسان، محققان دانشگاه نیویورک در مقاله‌ای که در شماره چهارم آوریل مجله Journal of Dental Research منتشر شد، نتایج مطالعه جدید خود بر روی 190 زن اهل سریلانکا در زمینه ارتباط بین سلامت دهان و دندان و احتمال بروز دیابت حاملگی را ارائه کردند.
بنا بر اعلام این پژوهشگران، در حدود یک سوم از این زنان، خونریزی‌های لثه رخ داد که به عنوان یکی از مهمترین نشانه‌های بیماری‌های لثه شناخته می‌شود. بررسی‌های بیشتر حاکی از افزایش معنی‌دار میزان قندخون در این بیماران بود که از نظر افزایش احتمال ابتلا به دیابت حاملگی و در نتیجه افزایش خطر بروز زایمان زودرس دارای اهمیت می‌باشد.
آن‌ها با تاکید بر نقش و اهمیت رعایت کامل بهداشت دهان و دندان در مادران باردار، درمان بیمارهای لثه در دوران بارداری را بدون خطر و موثر دانسته و انجام آن را به زنان توصیه کرده‌اند. 
دسته ها :
دوشنبه چهارم 3 1388
زنان باردار باید تا آنجا که ممکن است از مصرف داروی "والپوریت"اجتناب کنند. زیرا مصرف این دارو در حین بارداری باعث نقص های مادرزادی کشنده و کاهش توان ادراکی نوزادان می شود.
به گزارش گروه ترجمه سلامت نیوز،علی رقم نگرانی های اخیر پیرامون بدشکلی کشنده نوزادان که ناشی از مصرف داروی ضد صرع والپوریت می باشد می توان انتظار داشت که با رعایت احتیاط لازم و علی رقم ابتلا به این بیماری ، دوران بارداری بی خطری را پشت سر گذاشت. 
 با این حال مراقبت های ویژه از زنان در این دوران می تواند امید بخش باشد. شایعات زیادی در مورد صرع و حاملگی وجود دارد  و حتی بعضی پزشکان به زنان مبتلا به این عارضه توصیه نمی کنند که حامله شوند. زنانی که مبتلا به صرع هستند و در عین حال قصد بارداری دارند باید قبل از هر اقدام به پزشک اطلاع دهند تا برنامه ای محتاتانه برای آنها ترتیب داده شود . برای مثال زنانی که حداقل 9 ماه قبل از بارداری دچار حمله صرع نشده اند انتظار دارند که طی این دوران نیز چنین مصونیتی حاصل شود. با توجه به این مسئله لازم است که در طی دوران بارداری به طور مرتب سطح داروی ضد صرع موجود در خون برآورد شود زیرا حاملگی باعث کاهش سطح داروی ضد حمله در خون می شود. وضعیت ایده ال این است که در طی دوران بارداری تنها یک داروی ضد صرع مصرف شود و دوز آن بسیار ضعیف باشد. به طور کلی اجتناب از بعضی داروهای ضد صرع مثل والپوریت ، فنیتوین و فنوباربیتال در دوران بارداری لازم است اما مسئله این است که در مورد بعضی خانم ها ابتلا به صرع استفاده از این داروها حتی در دوران بارداری اجتناب ناپذیر می باشد. زیرا حملات صرع برای مادر و کودک خطرناک است.

مطالعات انجام شده ثابت کرده است که داروی والپوریت بر قدرت بینش و درک کودکان تاثیر سوء دارد . با توجه به این حقیقت پیشنهاد شده که این دارو اولین درمان زنان مبتلا به صرع در دوران زایایی نباشد. زیرا بسیاری از بارداری ها برنامه ریزی نشده و اتفاقی است. همچنین توصیه شده است که زنان مبتلا به صرع هر روز 400 واحد بین المللی اسید فولیک مصرف نمایند تا از نقص های مادرزادی پیشگیری شود. زنان مبتلا به صرع که تصمیم دارند بچه دار شوند قبل از هر نوع اقدام باید با پزشکی متخصص در زمینه بارداری و صرع مشورت نمایند و تا آنجا که امکان دارد مصرف داروها را قطع نموده و یا لااقل کم کنند و اقدام به مصرف اسید فولیک نمایند.
دسته ها :
چهارشنبه سیم 2 1388
دانشمندان بریتانیایی می گویند شواهدی به دست آورده اند که نشان می دهد بین وزن نوزادان دختر در زمان تولد و احتمال ابتلای آنها به سرطان  سینه  در بزرگسالی ارتباط وجود دارد.به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ،  براساس این تئوری که به دهه ۱۹۹۰ میلادی برمی گردد، نوزادان دختر چنانچه به هنگام تولد، از نظر وزن و قد بزرگ باشند، خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها در سنین بزرگسالی به نسبت نوزادان دختری که از نظر جثه کوچکتر هستند، بیشتر است.اما تاکنون شواهد به دست آمده یکدست نبوده اند.در تازه ترین تحقیقات انجام شده در این باره، گروهی از پژوهشگران دانشکده بهداشت و پزشکی حاره ای در لندن به امید دستیابی به نتایجی بیشتر، به تحلیل و بررسی مجدد اطلاعاتی که ظرف سی سال گذشته دراین باره بدست آمد، پرداختند.محققان دریافته اند که در مطالعات انجام شده بر روی اطلاعات بدست آمده درباره جثه نوزادان به هنگام تولد، هماهنگی کاملا واضحی در این باره دیده می شود. این اطلاعات معمولا به هنگام تولد توسط دکتر و یا ماما به ثبت می رسد.هر نیم کیلو اضافه وزن به هنگام تولد در نوزادان دختر، به میزان هفت درصد خطر ابتلا به سرطان سینه را در این نوزادن در سنین بزرگسالی افزایش می دهد.به نظر می رسد وزن و اندازه سر کودک به هنگام تولد، شاخص های مورد نظر در این تحقیقات بوده، هر چند که به نظر می رسد قد نوزاد به هنگام تولد، عاملی مهم تر برای پیش بینی میزان خطر در این باره باشد. اما، چرا نوزادانی که به هنگام تولد قد بلند تر هستند بیشتر مستعد ابتلا به سرطان سینه هستند. خوب این موضوع هنوز مشخص نیست.براساس یک تئوری که در این باره وجود دارد، نوزادی که از نظر اندازه بزرگتر است احتمالا در رحم مادر در معرض استروژن بیشتری قرار دارد. اما تحقیقات بیشتری نیاز است تا بتوان ارتباطی را که در این باره وجود دارد، مشخص کرد.اطلاعاتی که در تحقیقات اخیر مورد تحلیل و بررسی مجدد قرار گرفت، مربوط به ششصد هزار زن می شود که از این عده تنها حدود ۲۲ هزار نفر به سرطان سینه مبتلا بودند
دوشنبه بیست و هشتم 2 1388
X