دسته
آرشیو
آمار وبلاگ
تعداد بازدید : 176187
تعداد نوشته ها : 22
تعداد نظرات : 6
Rss
طراح قالب
مهدي يوسفي
دانشمندان بریتانیایی می گویند شواهدی به دست آورده اند که نشان می دهد بین وزن نوزادان دختر در زمان تولد و احتمال ابتلای آنها به سرطان  سینه  در بزرگسالی ارتباط وجود دارد.به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از بی بی سی ،  براساس این تئوری که به دهه ۱۹۹۰ میلادی برمی گردد، نوزادان دختر چنانچه به هنگام تولد، از نظر وزن و قد بزرگ باشند، خطر ابتلا به سرطان سینه در آنها در سنین بزرگسالی به نسبت نوزادان دختری که از نظر جثه کوچکتر هستند، بیشتر است.اما تاکنون شواهد به دست آمده یکدست نبوده اند.در تازه ترین تحقیقات انجام شده در این باره، گروهی از پژوهشگران دانشکده بهداشت و پزشکی حاره ای در لندن به امید دستیابی به نتایجی بیشتر، به تحلیل و بررسی مجدد اطلاعاتی که ظرف سی سال گذشته دراین باره بدست آمد، پرداختند.محققان دریافته اند که در مطالعات انجام شده بر روی اطلاعات بدست آمده درباره جثه نوزادان به هنگام تولد، هماهنگی کاملا واضحی در این باره دیده می شود. این اطلاعات معمولا به هنگام تولد توسط دکتر و یا ماما به ثبت می رسد.هر نیم کیلو اضافه وزن به هنگام تولد در نوزادان دختر، به میزان هفت درصد خطر ابتلا به سرطان سینه را در این نوزادن در سنین بزرگسالی افزایش می دهد.به نظر می رسد وزن و اندازه سر کودک به هنگام تولد، شاخص های مورد نظر در این تحقیقات بوده، هر چند که به نظر می رسد قد نوزاد به هنگام تولد، عاملی مهم تر برای پیش بینی میزان خطر در این باره باشد. اما، چرا نوزادانی که به هنگام تولد قد بلند تر هستند بیشتر مستعد ابتلا به سرطان سینه هستند. خوب این موضوع هنوز مشخص نیست.براساس یک تئوری که در این باره وجود دارد، نوزادی که از نظر اندازه بزرگتر است احتمالا در رحم مادر در معرض استروژن بیشتری قرار دارد. اما تحقیقات بیشتری نیاز است تا بتوان ارتباطی را که در این باره وجود دارد، مشخص کرد.اطلاعاتی که در تحقیقات اخیر مورد تحلیل و بررسی مجدد قرار گرفت، مربوط به ششصد هزار زن می شود که از این عده تنها حدود ۲۲ هزار نفر به سرطان سینه مبتلا بودند
دوشنبه بیست و هشتم 2 1388
دانشمندان خبر از کشف داروی تازه‌ای دادند که می‌تواند جایگزین داروهای ضد حاملگی امروزی شود. دانشمندان دانشگاه کمبریج مولکولی را کشف کردند که به جایگزینی جنین در رحم مادر کمک می‌کند. آنها می‌گویند داروهای مسدودکننده این مولکول می‌تواند بدون هیچ اختلال هورمونی و هیچ عارضه جانبی جایگزین داروی ضد حاملگی امروزی شود. به گزارش پایگاه اینترنتی بی‌بی‌سی نیوز ، دانشمندان نشان دادند مولکول "‪ "STAT3به عنوان یک واسطه شیمیایی نقش کلیدی برای جایگزینی جنین در رحم دارد. بدون این واسطه شیمیایی جنین نمی‌تواند به دیواره رحم بچسبد و حاملگی غیر ممکن می‌شود.  
این واسطه شیمیایی در ایجاد توده‌های سرطانی و بیماری قند خون هم نقش کلیدی دارد. مصرف قرص‌های ضد بارداری با عوارض جانبی مانند سرطان سینه، فشار خون، تشکیل لخته همراه است هرچند خطر ابتلا به سرطان تخمدان و رحم با مصرف این قرص‌ها کم می‌شود. یک ترکیب تجربی که برای مهار اثر این مولکول در دست ساخت است می‌تواند به عنوان داروی ضد حاملگی استفاده شود. این داروها می‌توانند از لانه‌گزینی جنین در رحم پیشگیری کنند. به نظر می‌رسد فقدان این واسطه شیمیایی می‌تواند توجیه‌کننده نوع ویژه‌ای از ناباروری در زنان باشد.  
داروهای امروزی ضد حاملگی با عوارض جانبی بسیاری همراه است. استفاده از دارویی که بدون ایجاد هیچ اختلال مخاطره ساز هورمونی فقط باروری را مختل کند به مراتب بر داروهای ضد بارداری امروزی ترجیح دارد. این محققان از طرف سازمان بهداشت جهانی تحت برنامه‌ای با عنوان کشف روش‌های جدید و پیشرفته درمانی برای جلوگیری از حاملگی حمایت می‌شوند. جزییات این مطالعه در گزارش "آکادمی ملی علوم" آمریکا منتشر شده است
دوشنبه بیست و هشتم 2 1388

یک بررسی جدید نشان می‌دهد که آلودگی هوا ممکن است رشد طبیعی جنین در حال نمو را کند نماید.
 به گزارش هلث‌دی‌نیوز پژوهشگران در این تحقیق به بررسی داده‌های مربوط به ۳۳۶۰۰۰ تولد در نیوجرسی آمریکا در فواصل سال‌های ۱۹۹۹ تا ۲۰۰۳ و میزان آلودگی‌ هوای روزانه ثبت‌شده در سراسر این ایالت در همین فاصله زمانی پرداختند. مقادیر ثبت‌شده آلودگی از ایستگاه‌های سنجش که در حدود ۱۰ کیلومتری خانه‌های مادران قرار داشتند، مورد استفاده قرار گرفت تا میزان میانگین آلودگی‌ هوا در طول بارداری این مادران محاسبه شود. این بررسی نشان داد که خطر تولد نوزاد با وزن کم با طور قابل‌توجهی با افزایش هر ۴ میکروگرم در متر مکعب ذرات معلق در هوا در حین سه‌ ماهه‌های اول و سوم بارداری افرایش می‌یابد. هر ۱۰ قسمت در میلیارد افزایش قرار گیری در معرض اکسید نیتروژن نیز با افزایش بسیاری در خطر تولد نوزادان کم‌وزن همراه بود. دیوید ریچ و همکارانش از بخش اپیدمیولوژی در دانشکده بهداشت عمومی دانشگاه پزشکی و دندانپزشکی نیوجرسی که این تحقیق را انجام داده‌اند می‌گویند این یافته‌ها دال بر آن است که آلودگی هوای ناشی از ترافیک یا زندگی کردن در کنار جاده‌های بزرگ ممکن است با اختلال رشد جنین ارتباط داشته باشد.این پژوهشگران همچنین دریافتند که قرار گیری به ذرات معلق در هوا در دوره انتهایی حاملگی با دو تا سه برابر افزایش خطر محدودشدن رشد جنین در میان مادران دچار جداشدگی زودرس جفت و پارگی زودرس پرده‌های جنینی نسبت به مادران بدون چنین عوارضی همراه است. این یافته‌ها در نسخه آنلاین Journal of Epidemiology and Community Health منتشر شده است.پژوهشگران می‌گویند روشن نیست که چرا آلودگی هوا بر رشد جنین اثر می‌‌گذارد. آنها یادآور شدند که پژوهش‌های قبلی نشان داده بود که آلودگی هوا ممکن است فعالیت سلولی و میزان اکسیژن و مواد غذایی دریافتی بوسیله جنین را کاهش دهد.   
جمعه بیست و پنجم 2 1388
پژوهشگران هشدار دادند: هرچند مصرف فولیک اسید بسیار مفید است و مخصوصا برای زنان توصیه می‌شود اما باید توجه داشت که این ماده هم اثرات مثبت و منفی را باهم دارد.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، تحقیقات نشان می‌دهد که فولیت خطر ابتلا به سرطان و نواقص مادرزادی را کاهش می‌دهد اما محققان آمریکایی هشدار دادند که این ماده درعین حال نیز می‌تواند باعث افزایش رشد تومورهای پیش سرطانی و سرطانی شود.

در پژوهش اخیر عمرداری محقق آکادمی غیر انتفاعی رشد آموزشی در واشنگتن و دکتر جوئل ماسون پژوهشگر دانشگاه توفتر، شرایط پس از مصرف فولیک اسید بعنوان مکمل را مورد ارزیابی قرار دادند. فولیک اسید در واقع ویتامین
B4
ساخت انسان است.

آنها دریافتند: این ویتامین در پیشگیری از نواقص عصبی مادرزادی و نیز سرطان روده و راست روده مفید است. اما این دو محقق هشدار دادند در کشورهایی که آرد سفید آنها با فولیک اسید غنی سازی می‌شود مصرف اضافی این ویتامین در قالب قرص‌های مکمل خطرناک است و می‌تواند عوارض جانبی نامطلوبی را برای بدن در پی داشته باشد. برای مثال در افرادی که حامل تومورهای پیش سرطانی هستند افزایش مقدار فولیک اسید بیش از حد نیاز و طبیعی خطر بروز و رشد سرطان را تشدید می‌کند.

این پژوهش در مجله «بازبینی‌های تغذیه‌ای» منتشر شده است.
يکشنبه سیزدهم 2 1388
یافته‌های یک مطالعه در کنگره تحقیقاتی دانشگاه اوهایو آمریکا نشان داد: استرس در والدین احتمال خرابی دندان در کودکان را افزایش می دهد.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا - منطقه علوم پزشکی تهران، این کنگره تحقیقاتی با بررسی فاکتورهایی همچون سطح درآمد والدین و یا تک والده بودن دریافت: این عوامل سبب بروز استرس در والدین می‌شوند و هر چه استرس در والدین بیشتر باشد احتمال افزایش خرابی دندان در کودکان این والدین نیز افزایش می‌یابد.

اکنون با این تحقیقات انتظار می‌رود: دندان پزشکان علاوه بر مداوای خرابی دندان کودکان باید راهی برای کاهش استرس در والدین نیز بیابند.

گفتنی است، نتایج این تحقیق در مجله انجمن بین المللی محققان دندان پزشک به چاپ رسیده است.
عضو هیات علمی پژوهشکده رویان جهاد دانشگاهی گفت: روزانه در ایران هزاران کودک متولد می‌شود که متاسفانه خون بندناف آنها که مملو از سلول‌های بنیادی و ثروتی نهفته برای درمان بیماری‌های صعب العلاج است، دور ریخته می‌شود.

دکتر ناصر اقدمی پزشک و متخصص ایمونولوژی در گفت‌وگو با خبرنگار علمی خبرگزاری دانشجویان ایران - واحد علوم پزشکی ایران، افزود: تحقیقات در عرصه سلول‌های بنیادی چشم‌انداز روشنی فرا روی دانشمندان علوم پزشکی در زمینه درمان بسیاری از بیماری‌ها به ویژه بیماری‌های صعب العلاج گشوده است.

وی گفت: در این میان سلول‌های بنیادی خون بندناف نوزادان به علت سهولت دسترسی، توجه به مراکز علمی و درمانی دنیا را به طور روز افزون به خود جلب کرده که این امر باعث راه اندازی بانک‌های خون بند ناف متعدد در کشور شده است.



وی ادامه داد : سلول‌های بنیادی خون بندناف گزینه تازه‌ای برای درمان کودکان مبتلا به سرطان خون و بسیاری از ناهنجاری‌های خونی هستند.

دکتر اقدمی با اشاره به هزینه سنگین تحمیل شده بر اقتصاد کشور برای درمان این بیماری‌ها، گفت : اکنون ذخیره سازی خون بند ناف یک نیاز مبرم استراتژیک در بخش درمان کشور است و می‌تواند امید به زندگی را به شکل چشمگیر افزایش دهد.

عضو هیات علمی پژوهشکده رویان که در حاشیه برگزاری سمینار کودک سالم با خبرنگار ایسنا سخن می گفت، در ادامه افزود: اگر برنامه ریزی جدی برای جمع آوری این خون‌ها انجام گیرد، کشور ما قابلیت تبدیل به بزرگترین بانک خون بند ناف در منطقه و پیوستن به بانک جهانی خون بند ناف را خواهد داشت و حتی در صورت نیاز امکان تبادل نمونه ها با سایر کشورها نیز وجود دارد.

این متخصص ایمونولوژی با بیان اینکه امروزه بانک‌های خون بند ناف در جهان به دو شکل خصوصی و عمومی فعالیت می کنند؛ تصریح کرد: در نوع خصوصی نمونه خون بند ناف تنها برای خانواده‌ای که صاحب نوزاد می‌شود، ذخیره خواهد شد و در بانک عمومی، خون بند ناف به جای دور ریخته شدن، توسط خانواده‌ها اهدا می شد که سلول‌های بنیادی اخراج شده آن برای هر بیمار نیازمند با تشابه ژنتیکی استفاده می شود.

دکتر اقدمی با بیان اینکه ظرف سال‌های گذشته بانک خون بند ناف رویان توانسته بیش از 5 هزار نمونه خون بند ناف نوزاد ذخیره کند، تاکید کرد: این بانک جمع آوری و ذخیره سازی خون بند ناف را با عقد قرارداد با والدین که در آستانه تولد فرزند هستند به عهده می گیرد که این کار در حال حاضر در تمامی بیمارستان ها امکان پذیر است.
دسته ها : خون بند ناف
شنبه پنجم 2 1388
قرص‌های هورمونی که به منظور کنترل و تنظیم قاعدگی توسط پزشک تجویز می‌شوند، می‌تواند منجر به کوتاهی قد دختران زیر20 سال شود.

دکتر یوسفی متخصص زنان در گفت وگو با خبرنگار بهداشت و درمان خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) واحد علوم پزشکی ایران، با بیان این مطلب افزود: قرص‌های هورمونی به دلیل وجود استروژن سبب بسته شدن برخی غضروف‌ها شده و در نتیجه باعث کوتاه قدی می‌شود.

وی افزود : بهتر است دختران زیر20 سال در صورتی که دچار نامنظمی خونریزی به صورت شدید هستند، از قرص‌های حاوی پروژسترون استفاده نمایند.
پژوهشگران هشدار دادند: میزان بالای انسولین در بدن خطر بروز سرطان سینه را افزایش می‌دهد.

به گزارش سرویس بهداشت و درمان ایسنا، به گفته متخصصان؛ زنانی که میزان انسولین در بدنشان زیاد است بیش از زنانی که سطح انسولین در بدنشان پایین است، مستعد ابتلا به سرطان سینه هستند.

نتایج این تحقیق در مجله انستیتو ملی سرطان در آمریکا منتشر شده است.

در این مطالعات، پژوهشگران کالج پزشکی آلبرت انیشتن در نیویورک سی تی، میزان انسولین را در 835 زن مبتلا به سرطان سینه و 816 زن سالم در مرکز برنامه سلامت زنان مورد آزمایش و مقایسه قرار دادند.

نتایج بررسی‌ها نشان داد: در زنانی که میزان انسولین در بالاترین سطح است خطر ابتلا به سرطان سینه تا 5/1 برابر افزایش می‌یابد.

همچنین انجمن سرطان آمریکا اعلام کرده است که در مطالعات آزمایشگاهی انسولین محرک رشد سلولهای سینه است و اضافه وزن بعنوان یک فاکتور پرخطر برای بروز سرطان سینه شناخته شده است.
دسته ها : سرطان سینه
يکشنبه سیم 1 1388
·
       
بر اساس تحقیقات انجام شده مادرانی که داروهای مختلف بویژه ضدبارداری را مصرف کرده و به یکباره آن را قطع می کنند بیش از سایر افراد مستعد تولد فرزندان مبتلا به عقب مانده ذهنی (سندرم داون) هستند. به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز به نقل از ایرنا ، دکتر غلامعلی افروز ( روانپزشک و برنده جایزه ویژه ۲۰۰۸ سازمان جهانی بهداشت ) در درباره نتایج تحقیق خود با عنوان “بررسی ویژگیهای زیستی، شناختی، روانی و اجتماعی بچه های داون” که در نشست سازمان جهانی بهداشت ارایه شد، اظهارداشت: این تحقیق نشان می دهد احتمال تولد فرزند مبتلا به عقب مانده ذهنی در والدینی که RH هر دو منفی است، وجود دارد که البته بررسیها در این زمینه همچنان وجود دارد .وی اظهار داشت: همچنین نتایج این تحقیقات حاکیست که شرایط روانشناختی پدر و مادر در زمینه برقراری ارتباط زناشویی قوی از عوامل بسیار مهم در پیشگیری از تولد این فرزندان است زیرا سردمزاجی و نارضایتی در برقراری ارتباط زناشویی می تواند زمینه ساز اختلالات کروموزومی و تولد کودکان مبتلا به عقب مانده ذهنی شود.به گفته افروز، از دیگر نتایج بدست آمده، این است که با توجه به اینکه در سه ماهه دوم بارداری به دلیل آنکه در ۱۶هفتگی روح در جنین دمیده می شود، شنوایی و رشد هوشی او آغاز شده و بیش از سه برابر بزرگسالان نیاز به اکسیژن دارد و اگر این دوره با فصل زمستان تداخل کند (کمبود اکسیژن، انرژی خورشید، درصد ویتامین e, k کاهش یافته)، میزان افسردگی مادر، خستگی روانی افزایش می یابد در صورتی که در تابستان که وفور ویتامین هاست امکان بروز چنین مشکلاتی در جنین و ابتلای وی به این بیماری کمتر می شود.وی افزود: کودکان عقب مانده ذهنی بزرگترین گروه کودکان استثنایی با علایم بالینی شامل چشمهای مورب و گردن کوتاه هستند که مجامع مختلف علمی برای کسب اطلاعات بیشتر و یافته های جدید در مورد این گروه، جوایزی را به دانشمندان اهدا می کنند.افروز ادامه داد: کودکان داون که تحت عنوان منگول نامیده می شوند به جای ۴۶ کروموزوم دارای ۴۷ کروموزوم هستند این بیماران در گذشته بیش از ۱۰تا ۱۲سال عمر نمی کردند اما در حال حاضر با افزایش دامنه عمرشان از ۵۰ تا ۶۰ سال، میزان سقط جنین پیش از تولد آنها نیز کم شده است.
چهارشنبه بیست و ششم 1 1388
پژوهشگران انگلیسی اعلام کردند: خطر بروز افسردگی زایمان در مادران بسیار جوان بیشتر است .به گزارش خبرنگار سایت پزشکان بدون مرز ، این پژوهشگران می‌گویند، زنانی که در سنین نوجوانی یا در اوایل ۲۰ سالگی باردار می‌شوند، بیشتر در معرض ابتلا به افسردگی در دوران حاملگی هستند.این تحقیق ۱۱ ساله روی ۱۷۶ خانواده نشان داد؛ کودکانی هم که از زنان کم سن و سال یعنی مادران ۱۶ تا ۲۲ سال متولد می‌شوند، بیشتر با مشکلات احساسی مواجه هستند و میانگین ضریب هوشی آنها نیز نسبت به سایر همسالانشان پایین‌تر است.این پژوهشگران در کنفرانس انجمن روانشناسی انگلیس اعلام کردند که مادران جوان به حمایتهای بیشتری نیازمند هستند.دولت انگلیس نیز اعلام کرد که حمایت‌های اضافی برای والدین آسیب پذیر ارائه کرده است.در طول این تحقیقات مادران و کودکان آنها تحت آزمایشات روانشناسی و تست هوش قرار گرفتند. مادران خانواده‌های تحت مطالعه به سه گروه ۱۶ تا ۱۹ سال، ۲۰ تا ۲۲ سال و ۲۳ تا ۳۸ سال تقسیم شدند.محققان دریافتند؛ درصد ابتلا به افسردگی در سه گروه فوق به ترتیب ۹/۴۱، ۷/۳۵ و ۱۸ درصد است. یعنی بیشترین نرخ بروز افسردگی مربوط به مادران گروه سنی ۱۶ تا ۱۹ سال است .
شنبه بیست و دوم 1 1388
X